Срещата мина в конструктивен дух, разговаряхме по конкретните политики, които ние предлагаме в нашата управленска програма.

Това каза Деница Сачева от ГЕРБ-СДС след срещата с "Има такъв народ", предаде репортер на "Фокус".

"Чухме какво мислят колегите от ИТН по нашите предложения. Подробно обсъдихме политики, свързани с образование, пазар на труда, енергетика, съдебна реформа, поети ангажименти от страна на ИТН по време на предизборната кампания. Оставихме вратата отворена за това да продължим разговорите конкретно по политики. Не са водени разговори за състав и структура на правителство, както и конкретни имена", уточни Деница Сачева.

ГЕРБ-СДС остава на твърдата позиция, че България има нужда от редовно правителство и, че политическата криза може да бъде решена чрез действия и поемане на отговорност. "Затова сме предложили формула, наречена "правителство на споделената отговорност". Всякакви други решения, които се изразяват в бездействие, всеки да си гледа тяснопартийния си интерес и кое би било изгодно за него - нямаме съмнение, че ще бъде отречено от българските граждани", коментира още Сачева.

Утре сутрин ГЕРБ-СДС ще се събере, за да излъчи номинацията си за председател на Народното събрание.

"Бездействието, общите приказки и красивите фрази не вършат никаква работа в този момент", категорична бе Деница Сачева.

Тя обясни, че са получили писмо от Николай Марков от "Величие", че иска да се срещне с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но такава среща - няма да се състои.