Ако четем публикациите на бившия финансов министър Асен Василев, можем да останем с впечатление, че България значително е повишила доходите си. Номинално може да има ръст, но с парите, които сме получили повече, не можем да си купим повече. Това коментира пред bTV Деница Сачева, водач на листата на ГЕРБ-СДС в област Добрич.

"Една от причините за това е, че увеличаваме доходите на хартия през формули. Ако доходите можеха да се увеличават с формули, това щеше да се използва в Елада. Трябва да увеличим производителността на гражданите, възможността да има повече бизнес, което изисква политическа стабилност и перспектива. Трябва да говорим за повишаване на покупателната способност. Поемаме ангажимент тя да достигне 80% от средноевропейската в рамките на един пълен управленски мандат. Необходими са и редица реформи. В земеделието трябва да се реши въпросът с работната сила. В здравеопазването трябва да се ограничат неефективните разходи. Трябва да се повиши конкурентоспособността на гражданите", коментира Деница Сачева.

"Рано сутрин да говорим на българите, че са богати като те със сигурност ще се чудят днес как да си платят сметките - мисля, че не е добър стил", допълни Сачева.

"5 пъти е нараснала инфлацията по времето на Асен Василев, спрямо 13-годишния период, за който говорите", обърна се тя към опонента си по време на дебата - Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната". "Има данни, които много ясно го показват", заключи тя.