Националният младежки форум организира събитието "Младите говорят с министър-председателя". То се ще проведе на 5 март – ден преди премиерът Николай Денков да подаде оставка, както вече беше дадена заявка. Събитието е насочено към младите хора и цели да повиши техния интерес и информираност по ключови въпроси свързани с държавното управление.

"Събитието ще се проведе на 5 март от 16:00 часа в Аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски". Това ще представлява своеобразен отчет на министър-председателя за свършеното както за държавата, така и за младите хора в рамките на своя 9-месечен мандат. Надявам се, че ще има въпроси в посока затова какво бъдеще имаме ние, младите хора, в България. Това, което се показва по медиите от сутрин до вечер, повдига един много сериозен въпрос – за бъдещето на страната. Много често си говорим, че младите хора сме бъдещето, но големият въпрос е какво прави правителството, за да инвестира в бъдещето на България. Какво правят политиците и за междупоколенческия диалог", обясни в предаването "Нюзрум" по Радио "Фокус" председателят на Национален младежки форум Атанас Радев.

"Въпреки че доста млади хора се включват в този диалог, процесът на незаинтересованост е много висок. За нас е много важно младите не просто да участват, но да намират смисъла в това да участват, да защитават каузи и да се борят за това да променят средата около себе си. Това е нещото, което ни движи напред. Трябва да се замисляме какво бъдеще подготвяме, защото то трябва да бъде споделено", смята той.

Събитието се организира със съвместните усилия на Национален младежки форум, Студентски клуб на политолога, Студентска асоциация за изследване на международните отношения, Клуб "Европеистика", "Активни политики" и Студентски дипломатически клуб.

Със специалното съдействие на Студентския съвет при Софийския университет.