Откритата сцена на връх Снежанка в Пампорово се превърна в своеобразна арена на неизчерпаем талант, смелост и оригиналност на децата и младежите от седмия национален лагер на Асоциация "Докосни дъгата“ и първия национален гвардейски ученически лагер на Сдружение "Младежки гвардейски отряди", провеждащи се съвместно под надслов "Младите хора на България – обединени“.

Впечатляващи изпълнения, артистични решения и уникално въображение превърнаха Денят на таланта в шарен спектакъл на различни и невероятни ситуации.

За това спомогнаха и водещите на проявата – световната и трикратна европейска шампионка по бокс Станимира Петрова и европейският първенец по вдигане на тежести Христо Христов, които бяха подкрепяни в много от моментите от олимпийската ни златна медалистка с ансамбъла по художествената гимнастика Мадлен Радуканова. Именитите ни спортисти се справиха повече от отлично с поставената им непривична задача и показаха, че за личната им ангажираност към бъдещото поколение няма граници.

Цветният празник на връх Снежанка бе украсен с магична приятелска атмосфера и заразително добро настроение. Децата и младежите забравиха за страха от публични изяви – излизаха смело на сцената, пееха, танцуваха и се забавляваха под звуците на различни мелодии. Други решиха да разказват вицове, да демонстрират фокуси и дори да вземат интервю на сцената от Станимира Петрова, Мадлен Радуканова и Христо Христов.

Освен аплодисментите и поздравленията, които разменяха помежду си, всички момчета и момичета получиха специални картички с автографи от шампионите, подкрепили лятната инициатива “Младите хора на България – обединени".

Вълнуващото сценично приключение, съчетало младостта, красотата, артистичността и духа на приятелството, вече е в историята. Но споменът за него ще продължи да окрилява децата и младежите занапред.