“Внесохме в ЦИК 8088 подписа от съмишленици, които подкрепят явяването ни на изборите. Осмицата е символ на равновесие и устойчивост. Това е израз на нашето желание и нашето виждане, че в България трябва да има разум в политиката и устойчиво управление. Ние събирахме подписите на открито, сред хората. Така ясно чухме техните желания - да довършим започнатото и да осигурим едно стабилно управление на страната". Това заяви Надежда Йорданова, член на изпълнителния съвет на “Да, България" при внасянето в Централната избирателна комисия на документите за регистрация на коалицията “Демократична България". Коалицията бе представена още от Кристина Петкова, зам.-председател на ДСБ, колегата й Стоян Михалев, член на Националното ръководство на партията и Добромира Костова, съпредседател на “Зелено движение". Това съобщиха от "Демократична България".



Желанието на “Демократична България" за общо явяване на изборите с “Продължаваме Промяната" е ясно заявено, поясни Надежда Йорданова и добави: “На ход са колегите от ПП. България има нужда от голямо обединение, което да представлява протестиращите от 2020 г.".

Според бившия правосъден министър заявяването на самостоятелна регистрация на “Демократична България" означава, че се очаква ясен отговор от “Продължаваме Промяната". Йорданова обаче уточни, че има още възможности за съвместно явяване - до 27 август е възможно регистрираните вече формации за участие в изборите да направят нови конфигурации, да се обединят за общо явяване.

"България има нужда от стабилно управление. Задължение и грижа на политиците е да обединяваме обществото и да го лекуваме, защото България има нужда от стабилност", заключи Йорданова пред събралите се журналисти .