“Демократична България" призовава своите членове и симпатизанти да подкрепят протеста #ГAZwithme на 24 август (сряда) от 18 ч. пред президентството, съобщиха от "Демократична България".

“Лъжа е, че газът от “Газпром" ще бъде евтин. Лъжа е, че той е сигурен - Кремъл го спира и намалява и в момента на редица европейски страни. Лъжа е, че въпросът за руския газ е само икономически - той е оръжието на путинова Русия да подчинява Европа", се казва в призива на “Демократична България".

По-рано днес “Демократична България" се обяви категорично против връщането на “Газпром" като доставчик на газ за България и настоя за ясна позиция по действията на служебното правителство от всички политически сили, които се определят за изповядващи евроатлантически ценности.

“Призоваваме тишината на политическите сили, които ще участват в предстоящите парламентарни избори, да спре и да отворим широко очите си за настъпващото предателство на служебния кабинет", се казва в позиция на обединението.

В нея “Демократична България" зададе 6 въпроса на президента Румен Радев, чито служебен кабинет пое курс към възстановяване на доставките на газ от “Газпром".