Изпратихме една тежка година, в която бяхме подложени на изпитания и дадохме сериозни загуби, но мога да кажа, че съм удовлетворен от работата на българската полиция и професионализма на нашите служители. Те обезпечават спокойствието и сигурността за всички – денонощно, без да се оплакват и да изтъкват проблемите си. Ако единици си позволяват недостойни прояви, мнозинството български полицаи денонощно показват с работата си как се служи на Родината. Ние не може и не трябва да пренебрегваме тези хора. Това заяви по време на церемонията "Полицай на годината" министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Той подчерта, че МВР намира сили да изобличава онези свои служители, които нарушават закона.

Призът "Полицай на годината" има 29-годишна история. Той се организира в партньорство с фондация "Доверие и закрила" и по традиция се награждават служители и колективи, постигнали високи резултати и чиято работа е станала видима за обществото.

В тазгодишното издание са наградени 4 колектива и са връчени 4 индивидуални награди, като за първи път голямата награда се връчва на двама полицаи. Връчени бяха и 2 награди за граждански принос.

На церемонията присъстваха министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, тримата му заместници Моника Димитрова - Бийчър, Венцислав Катинов и Емил Ганчев, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров, директорите на главни и административни дирекции в МВР, ген. Васил Василев и инж. Емил Панчев от ръководството на фондация "Доверие и закрила" и други гости.