Виждам, че някой иска да си делне държавата по един много екзотичен начин. Това каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти, предаде репортер на "Фокус".

“Виждам, че някой иска да си делне държавата по един много екзотичен начин. Видяхме, че колегите опитват да се бутат в регулаторите. Виждам, че интересът е много голям", заяви той.

Той определи меморандума като "нещо нечувано": "За мен е абсурдно в някакъв меморандум да има желание за подялба на съдебната власт, антикорупционни агенции - това е нечувано".

Лидерът на ПГ на ДПС бе категоричен, че четвъртата политическа сила няма да участва в тези преговори. Движението няма и да подкрепи зала подобно разпределяне на регулаторите. 

"Няма нищо за хората. ГЕРБ да си преценяват, ние сме казали, че не участваме в това. Има само делкане на служби, делкане на прокуратура, делкане на съд, делкане на антикорупционна агенция. Няма да подкрепим това делкане, съгласно Българската Конституция, където има блокираща квота. Ние в делкане няма да участваме", допълни той.