Въпреки съпротивата на ПП-ДБ и лобизма им в полза на конкретна фирма, която не отговаря на условията, Народното събрание с едва един глас повече успя да направи важна крачка в посока изграждане на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" с технология на Westinghouse. Това написа в профила си депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

"Пукайте се от яд промянкаджии и псевдо-демократи, проектът продължава!

България ще построи първият в Европа блок AP1000 на Westinghouse за фиксирана цена и срок! Български фирми ще станат доставчици на оборудване за планираните над 10 ядрени блока AP1000 в Европа. Над 30% от инвестираните в централата средства ще се платят на български фирми и ще останат в българската икономика. Държавата ще привлече финансиране за десетки милиарди. България ще се превърне отново в лидер на енергийния пазар на балканите. В продължение на 7 годишния период на строителство на двата блока, хиляди българи ще имат работа и ще получават по-високи заплати от средно европейските. И т.н и т.н.

Защо "евроатлантиците" от ПП+ДБ:

1. Саботираха това решение със седмици?

2. Притискаха мен и мои колеги да включим в преговорите конкретна фирма, която не отговаря на условията?

3. Представителят на Кирил Петков в борда открито лобира (включително пред медиите) за китайските фирми?

4. Дадоха възможност на БСП и Възраждане да хулят проекта?

5. Самите ПП+ДБ вече 48 часа обикалят медиите и хейтят този проект (включително с обширни, манипулативни публикации във фб)?

6. Подписваха във Франция някакви споразумения в противоречие на решението на НС за технологии на Westinghouse?

7. Има ли това общо с голямата партийна цел на ПП да станат член на европейското семейство на либералите на Макрон?

8. Срещу членство в ALDE ли продават българския национален интерес и подписват споразумения в противоречие с решенията на няколко поредни парламента?

9. ДБ вече просто патерица ли са на ПП, че верифицират всичките им продажни схеми срещу националния интерес?

10. Финансираха режима-убиец на Путин с над 10 млрд лева, купувайки руски петрол?

Като проследи човек паричните потоци към Кремъл и гласуванията на ПП+ДБ в парламента вижда, че те са си чисто путинистки партии. Гласуват с "Възраждане" и БСП по всички ключови въпроси за българската енергийна независимост.

Гласуваха многократно ЗА руския петрол и ПРОТИВ Westinghouse. Точка!", пише още Добрев.