Според мен листите на ГЕРБ ще останат същите, или ако има някакви размествания, те ще бъдат минимални. Това каза в предаването "Това е България" на Радио "Фокус" Делян Добрев, член на Изпълнителната комисия на партията, бивш председател на парламентарната комисия по енергетика, бивш министър на икономиката и енергетиката. "Листата на Хасково, например е 100% същата, и подредбата е същата, няма нито една промяна и не виждаме смисъл за тази промяна", каза Добрев.

Според него сега усилията на партията трябва да са насочени по-скоро към предизборната кампания, за да ги подкрепят техните избиратели по-категорично.

"За мен най-големият проблем за обществото в момента е високата инфлация. Съдебната реформа и Шенген не е най-важното, а инфлацията, защото през последните две години обедняването е в огромни размери. Ние обедняваме с бясни темпове и на това нещо трябва да се сложи край", каза Делян Добрев.

"Смея да твърдя, че в ГЕРБ имаме експертизата, виждаме проблемите в техния зародиш и виждаме решения за тях. Ако участваме в управлението ще се справим с тази инфлация, смея да твърдя и ще я доведем до средните европейски нива.

Нашата инфлация сега е два пъти по-висока, въпреки увеличените доходи, става така, че хората обедняват", добави той. 

Цоня СЪБЧЕВА