В последните дни се говори за коалиция на хартиените бюлетини, но всъщност коалицията е на "мадуровките“, защото тези машини се използват във Венецуела и в още 2-3 държави от третия свят. Цяла Европа гласува на хартия. Това написа във Facebook Делян Добрев от ГЕРБ.

"Не разбирам аргумента, че трябва да гласуваме на машина, за да сме модерни. Ами, така не сме модерни. В много държави от Европейския съюз са пробвали гласуването с машина, а впоследствие са се отказали и са върнали само хартията – не избор между хартия или машина", категоричен е депутатът.

По думите му, една част от хората, по-възрастните, ги е страх и не излизат да гласуват, не защото ще ги ухапе машината, а за да не се изложат пред цялата комисия, особено в малките населени места. Друга част от хората пък не вярват на машините.

Те казват: "Аз няма да гласувам, защото виждам как "Промяната“ спечели изборите. Нямам нито един приятел, който да е гласувал за тях, а от друга страна взеха 500 000 гласа“. Тоест има хора, които вярват, че машините манипулират резултата. Това наистина е проблем, предупреждава Добрев.