Колкото повече вдигаш доходите, толкова повече помпиш инфлацията. Лявата БСП има много по-добра финансова политика, отколкото ПП. България задлъжнява с 1 милиард на месец.

Това каза депутатът Делян Добрев от ГЕРБ във връзка с инфлация в страната, като според него намаляването и ще бъде основен приоритет на партията ако им бива връчен на мандат.

"ГЕРБ не коментира темата за това кой да бъде премиер, ако мандатът попадне в тях, а набляга на това как да бъде намалена инфлацията", допълни по темата той.

Добрев смята, че решенията трябва да се вземат на база това кои политики ще подобрят живота на хората.

"Заради войната инфлацията в Европа е 8%, в България е 20%. Хората обедняват. Прясното мляко в Германия е 1 евро, у нас е 4 лв. Според Кирил Петков тя ще падне от само себе си. Не, няма да падне така. Инфлацията при управлението на ГЕРБ беше между 0 и 2%. Тогава имаше и пандемия, и финансова криза. Нашата цел е хората да спрат да обедняват, ние да спрем да теглим по 1 млрд. дългове", коментира Добрев. 

Депутатът казва, че следващият кабинет трябва да бъде съставен от политици, защото според него при експертните правителства се губи отговорност, съобщиха още от NOVA.

"Разговорите за бъдещо управление трябва да се водят по време на предизборната кампания. Очаквам след изборите президентът да раздаде бързо и трите мандата", поясни  депутатът.

За спецакциите на Европейската прокуратура, ДАНС и ГДБОП в ТЕЦ-ове у нас смята:

"По-скоро трябва да се обърнете към екологичният министър, а не към енергийния, защото темата е за въглеродните емисии. В тези ТЕЦ-ове няма нищо държавно, за да е прикривала държавата нещо. Борислав Сандов беше министър 2 години, преди това имаше служебни кабинети. По-тази логика и те са си затваряли очите. Тази тема е прекалено сложна и затова Европейската прокуратура се включва. Сигурен съм, че и нашата прокуратура има компетенцията да направи калкулации за това колко серен и въглероден диоксид отделя даден комин и колко квоти трябва да се закупят", заяви още Добрев.