Апелативният съд в Пловдив насрочи ново заседание по делото, на което Филип Янков, осъден за опит за убийство заради сексскандал, обжалва присъдата си, предаде репортер на Агенция "Фокус". Днес осъденият не се яви в съда заради влошено здравословно състояние. Не дойде и пострадалият от него Тодор Ванев, който също обжалва наказанието, наложено на Филип.

Новото заседание е насрочено за 22 ноември 2022 година.

Пловдивският окръжен съд осъди на 6 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим Филип Янков, след като го призна за виновен в това, че на 15 май 2020 г. в село Рогош, е направил опит умишлено да умъртви Тодор Ванев, като деянието е останало недовършено поради независещи от волята на дееца причини – престъпление по чл. 115 вр. чл. 18 ал.1 от НК.

Със същата присъда Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Филип Янков да заплати на пострадалия Тодор Ванев сума в размер на 15 000 лева – обезщетение за причинените неимуществени вреди от престъплението.

До инцидента се стигнало след скандал между две ромски фамилии. А още по-дълбоко в основата на скандала лежи разпространен в социалните мрежи порно клип с изгората на сина на Филип, която се люби с друг. Той не се стърпял и решил да отмъсти за сина си, като наръгал с нож прелюбодееца.