Искането на прокурора по делото на Семерджиев, препис от разпита на Велина Аршинкова при закрити врата да бъде изпратен до прокуратурата, беше отказано.

Съдът дава последен шанс на свидетелката Елена Йорданова да се яви в съда по делото на Семерджиев, тъй като с оглед на показанията на Велина Аршинкова, сведенията на въпросната свидетелка ще бъдат от веществена важност за делото, което ще се гледа отново на 6-ти март. 

Показанията пред затворена врата на Велина Аршинкова, коментира за "Фокус" адвокатът на семейството на едно от загиналите момичета, Пламен Димитров.

"Свидетелката, Велина Аршинкова, твърди, че се е возила на задната седалка в колата на Семеджиев и не е била с колан. Първоначално каза, че е изхвръкнала през предното стъкло, след което каза, че е паднала в градинката, а не на пътното платно. Можете да си представите, ако човек с 160 км изхвърчи дали ще остане жив. Вещите лица още на първа инстанция бяха категорични, че човекът, които се е возил на задната седалка, ако някой се е возил, няма да е между живите. Тя каза, че колата е шофирало момче, което не познава, вероятно това е свидетелката, която трябва да дойде на 6-ти - Елена Йорданова", обяснява адвокат Пламен Димитров.