Предизборната кампания е трудна заради многото скандали и лепенето на етикети. Това води и до нежелание за гласуване, и до търсене на политическа алтернатива, каза кандидатът за депутат за българския парламент и водач на листата за Европейския парламент от "Български възход“ Даниела Везиева в ефира на предаването "Твоят ден“ по NOVA NEWS.

"Ние сме равноправна държава членка в ЕС. Ще отстояваме равноправно партньорство и зачитане на националните ни интереси. Следващият ЕП ще бъде различен, защото в последните години европейският елит промени тона и модела на ЕС“, каза тя.

Политикът посочи още, че приоритетите на "Български възход“ включват: промяна в "Зелената сделка“, което е свързано с ядрената енергетиката и ТЕЦ-овете; биоземеделието, което трябва да се пребори за достатъчно квоти; и индустриализацията на страната.

Везиева каза още, че приоритетите на "Български възход“ в кампанията за Народно събрание са приемането на стратегия за дългосрочно развитие на страната, подкрепена от мнозинството, развитието на човешкия фактор и възстановяване ценностите и достойнството.