Един от въпросите, които непрекъснато ми се задава е с кой ще бъдем в коалиция и отговорът на този въпрос е, че ние сме в коалиция с хората. Това заяви водачът на листата на Коалиция ГЕРБ – СДС във Варна Даниел Митов, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Варна. Той посочи, че ГЕРБ е единствената партия в страната, която може да се справи с кризите, които бяха донесени от т.нар. промяна.

"Промяната не беше за добро. Виждате, че промяната се отрази на сметките ни за електричество, доставките на газ, сметките които плащаме по бензиностанциите и т.н. Истината е, че промяната беше катастрофа и сега трябва много бързо да се справим с няколко много тежки кризи.

На първо място - трябва да се облекчат сметките за ток на хората. На второ място трябва да се справим и с въпроса, откъде можем дългосрочно да доставяме газ за българския бизнес и домакинства, който да е 100% диверсифициран от "Газпром“.

Не на последно място трябва да се работи активно и върху намалянето на цените за горивата“, заяви Даниел Митов и посочи, че от ГЕРБ са предложили два начина как могат да бъдат намалени цените на горивата.

"Наред с всичките тези проблеми, трябва да се обърне сериозно внимание и на мигрантската криза, която в последната година, под некомпетентното ръководството на Бойко Рашков, излезе извън контрол – дори загинаха и двама полицаи.

Знаете, че когато ни заплашваше най-голямата мигрантска вълна между 2015-2016-та година положихме огромни усилия да създадем система, която да не позволява през България преминаването на мигрантски поток. Успоредно с това, войната с трафикантите на емигранти беше много жестока. Тази битка обаче беше загубена от Бойко Рашков.

Ние обаче сме в състояние да овладеем кризата с емигрантите, както и всички останали“, категоричен бе Даниел Митов.