"ПП никога не е била дете на президента. Ние от самото начало заявявахме, че ПП ще води много независима политика. Може би това не се понрави. Възможно е президентството да е имало родителски чувства към ПП, които ние не сме оправдали“, заяви Даниел Лорер от "Продължаваме промяната“ в ефира на bTV.

По думите му партията, която получи третия мандат, трябва да накара ГЕРБ и ДПС да кажат дали подкрепят правосъдна реформа. 

"Има ли формация в парламента сега, която е способна да накара политическите сили да спрат с блъфовете - имам сериозни съмнения в това. Смятам, че ДБ имат най-голям шанс да го направят. Те много отдавна са заявили позицията си за правосъдна реформа. България няма да се отлепи от опашката на Европа, докато тук няма еднаква законност за всички“, каза Лорер.

Според него повечето проблеми тръгват от въпроса за контрола на главния прокурор и правителство без убеденост относно правната реформа ще бъде "безпредметно“.

Даниел Лорер коментира темата с въглищните централи.

"Обстановката в Европа се промени радикално след войната в Украйна и имаме пълното право да търсим ревизия на плана спрямо новата обстановка. Самият план беше изготвен много преди началото на войната. Интензитетът, с който Мариците работеха тогава беше много по-малък и тежаха изключително много на бюджета, тъй като токът беше евтин и се налагаше да се плащат въглеродни емисии от стотици милиони“, каза той.  

По думите му е важно да заявим готовност по изграждането на блокове в Козлодуй и ЕК да има ясна видимост, че след 10-15 години България ще има стабилни мощности, които да започват да заместват въглищните.