Днес заявих моята принципна позиция по БТВ. Това написа в личния си Фейсбук профил депутатът от ПП Даниел Лорер. Коментарът му идва след призива на неговия съпартиец Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, да се извини след днешното си изказване за Делян Пеевски от ДПС в ефир.

Ето какво пише Лорер: 

"Какво е искал да каже авторът?

Днес заявих моята принципна позиция по БТВ: министър-председател на страната не трябва да бъде човек, който е обект на международни санкции. Като г-н Пеевски.

Извинявам се на всички наши поддържници и приятели, които са се стреснали от заглавията по отношение на г-н Пеевски тази сутрин. Заглавието не отговаря на казаното от мен.

Когато на Хамас нападна Израел, извършвайки зверски издевателства над мирно население, и когато Путин нападна Украйна- ДПС застанаха на страната на жертвите. Аз не мога да не отчета това.

Същевременно във вътрешнополитически план смятам непрекъснатите изяви на г-н Пеевски, особено към премиера г-н Денков, за провокативни, непремерени и несъстоятелни, и това е ясно и от моите действия и реакции досега, и от цялостната позиция на Продължаваме промяната и нашата коалиция с ДБ.

Такова деструктивно поведение не може да бъде нито подкрепено, нито поощрявано".