"Казах на момчето, че за мен това е пълна простотия, но то настояваше". Това каза преди минути в съда Тошо Куката, предаде репортер на "Фокус".

Даниел Руменов Йорданов (Емили) допълни: "Стоян Карапатанов ме заплаши, че ще ме залее с киселина, ще ме пребие и изнасили, ако не натопя Куката. Искам по-лека мярка".

В крайна сметка съдът реши, че тримата остават в ареста. Същите са привлечени като обвиняеми с Постановление на РП – Пловдив от 06.04.2023г. – пр.пр. №4073/2023г., ДП № 215/2023г. по описа на 02 РУ при ОДМВР – Пловдив за престъпление по чл.325, ал.2, вр. с ал.1, вр. с чл.20, ал.2 вр. с ал.1 от НК.

Те са обвинени за това, за това, че на 03.04.2023 г. в Пловдив, като извършители, в съучастие, са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм, а именно – в търговски център пред множество граждани са склонили свидетеля Д.Д.Д. от Пловдив да бъде вързан в областта на шията за колан, стоейки на колене да имитира движенията на куче, на което се дават команди и подхвърлят предмети.