"Бизнесът в действие“ цели да докосне младите хора, които искат да се развиват, с актуалната бизнес среда в държавата ни. Опитваме се да създадем възможно най-актуално впечатление на нашите делегати за това какво представлява бизнесът. Това каза Дамян Димитров – представител на AIESEC в България, в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Събитието ще се състои за 1️8-та поредна година на 20 май в SoftUni Digital. Водещ на откриващото събитие на петдневния бизнес форум ще бъде преподавателят по маркетинг в SoftUni Александър Иванов, а лектори са Жюстин Томс, Ваня Ананиева и Петър Джугански. "Те ще говорят за това как да развием личните си бранд, как да ускорим кариерата си и как можем да използваме силните си страни, за да се развиваме кариерно. Ще имаме и speed dating с част от компаниите партньори на това събитие, като тук идеята е младите хора да се запознаят по-добре с тези компании и евентуално да намерят кариерни възможности за развитие в тях“, обясни Дамян Димитров.  

"Бизнесът в действие“ е насочено към студенти или завършили образованието си млади хора и е отворено към всички, които проявяват интерес. Целта на събитието е да създаде мост между мотивираните млади хора и бизнеса, обясни Димитров.  

Самият той разказа, че е придобил много ценен опит и качества с участието си в бизнес форума още от първите години на студентството си. "Дори в момента, когато завършвам университета и когато започвам да си търся работа, събития като "Бизнесът в действие“ много помагат, но също така и връзките, които съм изградил в AIESEC като цяло“, допълни Дамян Димитров.