Много пловдивчани се обединиха в подкрепа на Георги Маринов, който е на 22 години и пострада при тежка катастрофа. Включи се и Йорданка Бобчева, негова бивша учителка.

"Жорето е едно от моите деца! Всеки ученик, когото съм обучавала под една или друга форма, в сърцето ми си остава едно от моите деца! С Жорето започнах да работя, когато беше невръстно хлапе в трети клас. Към днешна дата той е интелигентен и амбициозен младеж, чийто живот преди три години се преобръща вследствие на нелепа катастрофа.

Освен неговият житейски път се променя и този на цялото му семейство, защото той остава почти неподвижен, в инвалидна количка е и се нуждае от постоянни битови грижи. Близките му са извървели пътя през деветте кръга на Ада, за да го стабилизират и да се съхрани абсолютно невредим на ментално ниво. Пред Жорето се открива прекрасна възможност за операция и следоперативна терапия, включваща ежедневни рехабилитации. Клиниката, която предлага това, обещава над 85% успеваемост, но се намира в Тайланд, а шестцифрената сума е непосилна за семейството. Апелирам за вашата съпричастност! Моля споделяйте поста, за да стигне до повече хора, или подкрепете финансово на посочената сметка! Нека върнем един прекрасен младеж към нормалния живот! Благодаря на всички отзовали се предварително!

IBAN: BG36 BPBI 7942 4055 9360 01

Титуляр на сметката Иван Маринов Маринов

Георги е учил в СУ "Свети Климент Охридски" в Пловдив, където е съученик с редица юноши на Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив).

Датата, която преобръща и бележи живота му е 06.08.2021 г. Датата на катастрофата - тогава губи сетивност и моторни функции от гърдите надолу.

В помощ на Георги се обявиха множество пловдивски футболисти, сред които играчите на ЦСКА Станислав Шопов и Християн Петров, както и юношата на Ботев и настоящ футболист на Крумовград Димитър Тонев.

Повече информация за кампанията можете да откриете на този линк.