Основната тенденция при хората в момента е, че занемаряват устната си хигиена. Неглижирането и неразбирането на това точно какво се случва с нашата уста водят до сериозни проблеми. Това коментира в сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" столичният стоматолог д-р Светлана Станчева.

"Нашата усмивка е първият контакт с човека, когато ни погледне и ние се усмихнем. Неосъзнаването на това води до лошо състояние на устната кухина и състоянието на зъбите на голяма част от българското население" , допълни още д-р Станчева.

По думите и стоматологията в България е напълно еднаква с тази, която се практикува в целия свят, прилагат се всички методи, които могат да се направят и в други точки на света.

"Хубаво е все пак всяка година човек да посещава зъболекар, за да може да се видят неща, които евентуално хората не виждат и могат да станат по-тежки. Наистина колкото по-рано се установи един проблем, по-навременното посещение ще помогне на човек да оправи проблема по-рано. Ранната диагностика помага проблемът да не става по-голям. Защото когато е по-голям е толкова по-трудно решим, а понякога няма възможност да бъде решен", коментира стоматоложката.

Д-р Светлана Станчева подчерта, че устната хигиената е най-важна, а видът на храната, която консумираме също е от особено значение.