На базата на нашата проверка още преди да излезе докладът на медицинския одит старшата акушерка на неонатология, началникът на неонатологичното отделение и дежурният лекар, са с дисциплинарни наказания. Старшата акушерка е отстранена от длъжност. Направихме две промени, които касаят изписването на бебето. Това каза изпълнителният директор на болница "Шейново" д-р Румен Велев по случая с разменените бебета, предаде репортер на Агенция "Фокус".

По думите му вече се прилага двойна проверка при изписването на бебета в болница "Шейново". 

"Става дума за фиша, който ние използваме, стандартен образец от МЗ, в който при изписването ние пишем кой е предал бебето на майката и той се разписва, а срещу него се разписва майката. Там въвеждаме две допълнения - че освен акушерката, която дава бебето, там ще се разписва още един служител - най-вероятно или дежурна акушерка, ако е извън работно време, или старша или главна акушерка, ако това е в рамките на работното време. Тоест, ще имаме двойна проверка", обясни той.

Той смята, че ако не успеят да преодолеят бързо този случай, това ще бъде катастрофално.

"Аз лично контакт със семействата нямам, но се срещнахме с техните адвокати. Достигнахме до заключението, че ще е най-добре в най-скоро време децата да бъдат върнати при биологичните си родители", каза още д-р Велев.