С поздрав на Петър Москов в социалните медии до всички българи по случай  деня на Съединението започна вчерашното откриване на предизборната кампания на КОД във Варна и други градове. Според лидера на КОД тази дата е изключително важна не само за историята ни, но най-вече за изграждането на българското национално самочувствие и независимост.

Преди 137 години, свободният български дух извършва нечувана дързост.

"Нашите предци сами, със собствени усилия се изправят срещу Великите сили и слагат началото на днешна обединена България. Волята на свободните българи устоява срещу съпротивата на Русия и на 6 септември 1885г. Александър Батенберг обявява Съединението на България.

Историята ни показва, че българският народ е успявал винаги, когато е обединен. Силната му воля за свобода, независимост и обединение не се е сломила пред никакви Велики сили и никакъв имперски натиск от Русия, нито на 6 септември 1885г., нито няколко години по-късно, когато през 1908 г. нашите предци отхвърлят политическата и финансова зависимост от Османската империя и гордо обявяват независима България.  Партия КОД е основана на тези уроци от българската история. Нашата цел е голямо дясно обединение, което да има мнозинство в парламента и да отговори на надеждите на хората за една наистина свободна, богата и независима България.

КОД отива на изборите с убедеността, че задача номер едно е постигането на ефективно действащо лустрационно законодателство, което да сложи край на управлението на бившата червена аристокрация и репресивния й апарат от ДС.

Никакви обединения, около никакви други задачи не могат да изместят или да заместят изпълнението на тази задача. Коалиции изградени около други  измислени приоритети са плъзгане по повърхността на проблема и не могат да доведат до радикално изгребване на мръсотията, в която сме.

Българската десница трябва да преодолее елитите си, трябва да се смири и в следващия парламент да намери начин да отговори на притесненията и да върне надеждите на хората. Целта на КОД в следващия парламент е да бъде катализатор на този процес.

Трябва да се сложи край на безпринципните коалиции и съюзи, формирани около фалшиви публични приоритети, които зад паравана на националния интерес се сговарят как да крадат парите ни и да поддържат зависимостта на България от чужди интереси. Няма национален интерес, който да оправдае коалиция с БСП, ДПС или Възраждане.

Защото тези партиисъществуват, за да няма силна българска държавност. Тези партии са инфилтрирани в българското политическо пространство, за да няма повече “Ден на Съединението" и “Ден на Независимостта". Тяхната задача е да насаждат разделение и омраза в българското общество и да работят срещу всякаква възможност българският народ да се сплоти около обща национална кауза", каза още водачът на КОД в морската столица, д-р Петър Москов.