В момента България не е обединена и това е най-голямото предизвикателство, което стои пред "Възраждане“ . Това заяви за Радио "Фокус“ – Варна лидерът на ПП "Възраждане“ д-р Костадин Костадинов. Той посочи, че на тези избори не се отива като на избори, а се отива на един голям референдум, затова дали България ще продължи да съществува като държава, защото в момента една голяма част от българския народ не припознава България като държава, а като колония.

"От тази гледна точка голямото предизвикателство пред нас е да успеем да обединим българите и да им дадем нова вяра -  в тях самите, защото истината е, че в момента те не вярват в себе си, не вярват в България, не вярват в нищо. И когато един човек изгуби вярата си, той губи смисъла на своя живот. Това е и показателно за начина, по който се развива нашата страна през последните 33 години – 1/3 от народът ни беше прокуден извън България или избит, защото средната продължителност на живота у нас намаля за последните 50 години, а това е нещо безпрецедентно в световната история.

И това е основната ни цел – да си повярваме, че имаме бъдеще като народ и държава, защото в момента огромна част от хората не го вярват, при това с основание. Вижте как изглежда политическият ни елит, погледнете блатото, в което е потънало българското общество и в което затъва българската държава. Погледнете как всяка една добра кауза се очерня и се прави опит да бъде вкарана в блатото на нищетата и духовната пустота“, категоричен бе д-р Костадинов.

Той посочи, че всичко това е сред причините българите да са сред най-бързо изчезващата нация в света.

"И затова нека днешния 6 септември, всеки един от нас да си направи равносметка, какво може да даде за отечеството, защото спасението не може да се случи от един или двама, от организация или партия – спасението може да се случи само ако всички ние работим заедно“, каза още д-р Костадинов.

Повече вижте във видеото:

Десислава ВАСИЛЕВА