"Лейди Гергана" е рожба на творческо безсилие. Образът се появи абсолютно случайно, когато трябваше да напиша нещо за "Пощенска кутия за приказки“. Най-хубавите неща стават най-случайно. Това каза писателят и автор на "Лейди Гергана“ Цветелина Цветкова предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“. 

Представянето на третата книга от поредицата за образиЛейди Гергана бе на 13 юни, а на 24 юни ще бъде представена и в рамките на SoFest заедно с Митко Живков, Петко Венелинов и Ники Станоев. "Книгите са написани на един лек северозападен диалект, на градския диалект. Хората се смеят на всичко, особено когато аз я чета“, каза Цветелина Цветкова.  

Тя разказа и за проекта си "Зелената жилетка“. "Издадох я в един много особен момент, когато приключи една моя връзка, много трудно и болезнено. Много се радвам, че тогава успях да изкарам любовта в тази книга. Тя представя любовта във всичките й измерения. "Зелената жилетка“ ми е много в сърцето и много си я харесвам. Радвам се, че и хората си я харесват и имат любими образи от разказите. Така показвам и другата си страна, защото знаете, че най-смешните хора са и най-тъжните“, разказа писателят.