Посещението на украинския президент Володимир Зеленський в България днес, показа поредното разделение в страната ни. Това написа Цветан Цветанов в своя Facebook профил. 

"Най-ясно това се видя от демонстрираното поведение от страна на президента Румен Радев, който неколкократно нарече войната, която се води в Украйна от страна на Руската федерация и агресора Владимир Путин конфликт.

Недопустимо е президентът на България, която е равноправна страна член на ЕС и НАТО, и многократно е изразила евроатлантическата си принадлежност и позиция за помощ на Украйна в тази война да демонстрира подобно поведение и разделение.

Не трябва да забравяме, че България като част от свободния свят има дълг към украинците, които се сражават за свободата и за демокрацията, затова трябва да продължим да ги подкрепяме и да е ясно, че Украйна не е сама в тази война.

Нека политиците в България не забравяме, че е така необходимо да отстояваме тези ценности, с които да съхраним европейската идентичност. Те са в основите на международното право и без тях само военната сила би имала значение. Всяка страна, независимо къде се намира на картата на света би рискувала да бъде превзета от съседа си.

Затова е така необходимо България да продължи да помага на Украйна до постигането на мир на нейната територия.

И нека не забравяме, че именно Бойко Борисов, Теменужка Петкова и Томислав Дончев прокараха руските интереси и обслужиха режима на Путин, реализирайки “Турски поток" през България, заобикаляйки Украйна, а днес демонстрират подкрепата си към нея и осъждат руската агресия, стискайки ръката на Зеленски", написа още Цветанов.