Радев успя – вижте как смени хода на предизборната кампания. Това каза политологът Цветанка Андреева в дневния блок "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“. "Някак си други сметки бяха правени, други стратегии бяха разработени. Но той успя да обърне кампаниите и на БСП, почвайки откровена битка с ръководството в партията, успя да нанесе удар и по "Продължаваме промяната“, от там и на коалиционния им партньор "Демократична България“, коментира тя.

"Той някак оспори най-голямата им претенция в политиката – именно за морал в управлението. Това води определено до много по-високо политическо напрежение. Надявам се обаче то да не се пренесе в обществото и да се превърне в социално напрежение, защото като го съчетаем с икономическата нестабилност, това вече би означавало политическата система да зарази обществото вместо да лекува проблемите“, обясни Андреева.

Ситуацията безспорно това ще доведе до невисока избирателна активност, от една страна, от друга – отново до по-фрагментиран парламент, уточни политологът.

"Без силна, дългосрочна и здрава изпълнителна власт, зад която да седи непоколебимо парламентарно мнозинство, много трудно ще бъде овладяна спиралата на политическия хаос, на икономическите лоши показатели. Това е голямото предизвикателство на следващите избори – стабилна коалиция“, добави Цветанка Андреева.



Пълния текст на интервюто четете в раздел "Интервю"