Правителство ще има, то обаче няма да бъде с пълен мандат, а с някакъв кратък срок. Това заяви лидерът на "Републиканци за България" в ефира на БНТ. Според него ще се реализира третият мандат.

По думите му политиците трябва да си зададат въпроса какво трябва да се направи за страната, за да не губим пари от Плана за възстановяване и устойчивост. Тези средства обаче изискват промени в 22 закона. За миналата година получихе 2,5 млрд. от 4 млрд., коментира Цветанов.

Според Цветанов решението на ПП-ДБ да не подкрепят управление с участието на ГЕРБ е политически правилно.

"Защото голяма част от електората, който ги подкрепи, той е анти-ГЕРБ. Ако те направят нещо, което да е свързано с ГЕРБ, на следващи избори - ако не скоро, то в рамките на 10 месеца-година, това означава, че те ще загубят и това, което имаха днес", заяви Цветанов.

Допълни, че партиите могат да се обединят около 5-6 приоритета за един краткосрочен мандат - сред тях съдебна реформа и връщане към машинния вот.

"Защо беше въведена хартиената бюлетина? Имаме 44 000 недействителни бюлетини. На предишните избори имаше само 9000. Има 2754 сгрешени протокола с над 14 000 грешки", заяви Цветанов.

Коментира, че отминалите избори са генерална репетиция за местния вот. Останах с убеждение, че ПП имат акцент София, Пловдив и Варна, останалото малко им бяга от истинската политическа игра и послания, които трябва да бъдат чути там.