"Оказах се неудобна за "Възраждане“, тъй като бях един работещ и активен човек, който очевидно те не припознаха. А БСП дава възможност на младите хора да се изявяват и да получат шанса да се борят за доброто на хората. Влязох в политиката с идеята да помагам и това е моята цел.

Не е нормално да стоя в залата и просто да натискам едни бутони. Именно заради това не се съобразих със заръките на "Възраждане“ - да не търся подкрепа за своите каузи и преминах в листите на БСП.“ Това заяви кандидатът за народен представител от листата на “БСП за България" във Велико Търново Цвета Галунова по БТВ-радио.

Според нея играта на шах има много общо с политиката. Тя припознава умението да изграждаш стратегия зададена кауза с изграждането на стратегия в шаха. "Предишният отбор пречеше на целите ми да помагам на хората. Идеята на гражданската квота е по-скоро привличането на експерти и хора разпознаваеми сред българския народ, които могат да допринесат за по-широк спектър от електорат“, добави кандидатът за народен представител.

"БСП са партия, която провежда политики. Идеите, които имам не са толкова агресивни, колкото ги правеха от "Възраждане“. Аз съм за запазване на българския лев, защото това е форма на финансов суверенитет и не трябва без обществен дебат да се впускаме в тази посока, която е невъзвратима.

България трябва да бъде част от избора на решенията в ЕС. Моите каузи са в социалната сфера, а БСП се бори за хората, за които сякаш държавата не е помислила достатъчно. Това са българските пенсионери и работещите на минимална заплата. България са селата и малките общини, които остават забравени от държавата, обезлюдяващите села и закриващите се училища“, посочи тя относно приемането на еврото и политиките свързани с ЕС.

Цвета Галунова сподели мнението на хората, с които се среща. Те се обединяват около това, че няма нужда от избори, за които се дават безбожни пари, докато в същото време други от бедност ровят по кофите. "Изгонването на руските дипломати е грешка, която постоянно визирам, постът на министър-председателя не беше по мярка“, каза в заключение тя.