Tова, което виждаме днес, е причината за ниската избирателна активностТова заяви Цончо Ганев от "Възраждане" в кулоарите на парламента, предаде репортер на "Фокус"

Той заяви, че ГЕРБ и ДПС получили явната подркепа на партия "Величие": "Видя се, че гласуваха заедно с тях още при първото гласуване". 

По думите му Николай Марков, който вчера заяви, че бил подложен на натиск да подкрепи кандатурата на Рая Назарян за председател на парламента, днес вече го направил, подкрепяйки тази на Анна Александрова за председател на Временната комисия, която ще изработи правилника за работата на парламента.  

По казуса за това дали служебният министър-председател или президентът трябеа да отиде на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, Цончо Ганев каза, че на председателския съвет Делян Пеевски настоял, че Румен Радев не може да представлява България. 

"От "Величие" подкрепиха това нещо и казаха да си решат те и да отиде сегашният министър-председател. ПП-ДБ казаха същото и застанаха зад ДПС", заяви Цончо Ганев.