"Възраждане" ще отидат на разговори с всички партии, но ще подкрепят само тяхно собствено правителство. Това заяви в ефира на БНТ избраният за депутат от партията Цончо Ганев.

"Ще отидем на разговори, както бяхме канени от ГЕРБ и ПП в предишните парламенти и ходихме, така ще отидем и сега, ще отидем и на вторите разговори с ПП-ДБ, ако бъдем поканени. Там отиваме с ясни и точни условия, за да получат нашата подкрепа - България да не влиза в еврозоната, България да предоговори условията за нашето членство в ЕС. Друго основно нещо е спиране на изпращането на оръжия в Украйна".

Единственото правителство, което ще подкрепим, е правителство на "Възраждане", отново подчерта той. Каза още, че партията му ще гласува против бюджета, който ще внесе служебният кабинет.

"Това минава през политики, за да може да се влезе в еврозоната. Те казват, че ще има 3% дефицит. За да стигнем до 3% дефицит, а той сега е 7%, трябва да орежем помощите за бизнеса - това искат да прокарат с бюджета".

"Фокус" припомня, че вчера "Възржадане" внесоха в парламента 590 000 подписа за референдума за запазването на българския лев. В допитването е заложено влизането в еврозоната да се отложи с 20 години - до 2043 г.