В резултат на тези нелицеприятни действия на някои политически партии, много спада рейтингът на парламента. Ние разбиваме институционалността, това може да доведе до много лоши последици. Това заяви пред bTV кандидат-депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков.

По думите му, много от проблемите в страната – като недовършените магистрали и енергийната криза, днес нямаше да ги има, ако в предишните парламенти някои формации "стари и нови“ не бяха влезли с думата "никога“.

Във връзка с въпроса дали ГЕРБ биха се коалирали с "Продължаваме промяната“ (ПП), той нарече "скандал“ предложението за назначаване на Бойко Рашков като шеф на антикорупционната комисия.

"Не може човек, който извърши незаконни арести, потвърдени от всички възможни инстанции, да стане шеф на органа, който по техни признания трябваше да стане тяхна политическа бухалка“, заяви Чолаков.

"Понеже стигнахме до логичното решение, че те и не искат и не могат да извършат съдебна реформа, ние решихме този път да помогнем“, каза той относно програмата ба ГЕРБ за съдебна реформа.

Относно евентуалните коалиционни партньори на ГЕРБ след изборите, Чолаков коментира: "Нека да станем първи, нека да видим другите с по колко процента ще влязат. Струва ми се, че този път ГЕРБ ще направи сериозно предложение за отговорно правителство и нека да видим кой е каже "не“, нека да видим кой ще каже "никога“. Който каже "никога", очевидно иска да работи за служебни правителства, за продължаване на хаоса“.

Според Рая Назарян, също кандидат-депутат от ГЕРБ, в страната има работеща съдебна система, която работи и трябва да се подобрява, а не постоянно да се правят нови и нови структури. По думите ѝ, твърденията, че ГЕРБ не са се справяли с борбата с корупцията са спекулации, които се ползват в предизборната кампания.