Сигнали за нарушения на изборния процес вече пристигат от различни населени места в страната. За тях сигнализират от предизборните щабове на някои партии.  

Жалба за нарушение на ИК, чл. 66, е депозирана в РИК Хасково. Сигналът е във връзка с това, че член на СИК в община Минерални бани от квотата на определена партия е и общински съветник в общината.

Сигнал за грубо нарушение е подадена отново в РИК Хасково. В нея се касае за  нарушение на изборния процес от председателя на СИК № 55 Татяна Ванчева, която убеждава гласоподавателите да гласуват с машина с твърдението, че е по-бързо и по-лесно. Горното е недопустима намеса на длъжностно лице член на СИК в процеса на гласуване, смятат жалбоподателите.

Кметът на с. Черна могила в община Айтос също нарушава Изборния кодекс. За това сигнализират от централата на голяма партия в Бургас. Юсеин Юсеин Юсеин е действащ кмет на селото. Същият обаче е регистриран и като застъпник на определена кандидатска листа.

Съгласно чл.3, ал.3 от Изборния кодекс: "Едно лице не може да участва в повече от едно качество в един вид избор – кандидат, наблюдател, застъпник, представител на партия, коалиция или инициативен комитет, член на инициативен комитет, член на избирателна комисия, анкетьор, придружител и друго подобно."

Жалбата е входирана в РИК – Бургас с молба за проверка.

Членове на Секционни избирателни комисии на територията на Столична община масово подканват избирателите още с влизането в секцията да преминат към гласуване с машина, сигнализират също от предизборни щабове. В жалбите са посочени и конкретни СИК-ове - 44 СИК в 164 ГПИЕ "Мигел де Сервантес“; 9 СИК в Медицински колеж "Йорданка Филаретова“; 63 СИК в 97 СУ "Братя Миладинови“ и други.