Доброволци търсят в Стара Загора 20-годишния студент Мартин Георгиев от Пловдив, който е в неизвестност от сряда вечерта - 25 януари.

Доброволци са направили организация по издирването му в Стара Загора, като в него могат да се включат повече хора, призовават във Фейсбук те.

"На 25.01.2023 г. вечерта, Мартин е излязъл, за да хване влак от Пловдив в 19.10 за Стара Загора, последно майката се е чула с него в 21.42 ч. Детето е казало, че е пристигнало в Стара Загора и отива към студентското общежитие и след това се губят следите му.

Той е висок около 1,85 м, тежи 70 килограма. Излязъл е с тъмносиньо яке, кафяв пуловер и черни дънки. Носи синя раница, в момента е с дълга коса.

Доброволците снощи са обходили евентуалния маршрут на Мартин от жп гарата в Стара Загора до студентските общежития, но към момента няма и следа от момчето, съобщават те.

Търсят го и негови състуденти. Оказва се, че камерите за наблюдение на старозагорската гара не работят и не може да се види дали момчето е слязло от влака. В социалните мрежи под пост за издирването на Мартин се появи коментар, че е открит в Перник, но по телефона майка му отрече тази информация, съобщиха по БНТ.

От полицията в Стара Загора активно провеждат оперативно-издирвателни мероприятия във връзка с изчезването на студента.