Четирите основни партии в Турция подкрепиха последователната политика на ДПС за сигурност и стабилност. Това стана ясно след срещите на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ в Анкара. Заедно с него във визитата в Република Турция участваше и зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов. Разговорите се проведоха в централите на четирите партии, съобщиха от пресцентъра на партията.

Карадайъ и Ахмедов разговаряха със зам.-председателя на Партията на справедливостта и развитието (AK parti) Ефкан Аля, който е с ресор външна политика. Срещнаха се и със зам.-председателя на Републиканската народна партия (CHP) Юнал Чевикьоз, отговорник по външните работи.

Мустафа Карадайъ и Ахмед Ахмедов имаха разговори още с Ръдван Уз, зам.-председател на Ийи парти (İYİ parti) с ресор турския свят и турците извън страната, както и със зам.-председателя на Партията на националистическото действие (MHP) Кямил Айдън, който отговаря за международните отношения.

Срещите преминаха в тон на огромна дружелюбност. Зам.-председателите и на четирите основни партии в Р Турция изтъкнаха водещата роля на ДПС в гарантирането на сигурността и стабилността в България. Те подкрепиха политиката на Движението, свързана с мерки за излизане от кризата, които са в помощ на гражданите и бизнеса.  

По време на разговорите бе обсъдено още развитието на двустранните отношения между България и Р Турция, както и енергийната и продоволствена сигурност и независимост.