Центърът на София почерня от полиция заради протеста на ПП "Възраждане" с искане за оставка на правителството. Около "Триъгълника на властта" вече са разположени стотици униформени, които да опазят реда по време на мероприятието. 

Депутатът от партията на Костадин Костадинов Стоян Таслаков съобщи за "Фокус", че официално демонстрацията е била насрочена за този час, но се очакват и още автобуси с хора от провинцията. По информация на медията ни, уведомлението от Закона за събранията, митингите и манифестациите в Столична Община, е за митинг с краен час 16:30. Към момента обаче мобилизираните полицаи от вътрешното ведомство са повече от протестиращите.

Движението по бул. "Цар Освободител" от БНБ до светофара на Президенството е спряно, по бул. "Гурко" все още се пропускат автомобили. При всички положения, в следващите часове шофьорите е по-добре да избягват района около Президентството и бившия Партиен дом, сега Парламента.    

Сподвижниците на "Възраждане" са издигнали плакати срещу войната, срещу военни бази на САЩ у нас, както и срещу изпращането на оръжия за Украйна. 

От партията неведнъж обявиха, че не одобряват политиката, следвана от кабинета "Денков - Габриел", в това число и готвените промени в Конституцията. Настояват за провеждането на Референдум за запазване на българския лев.