Още четири повредени машини постъпи информация. Две от тях в Пловдив-град, където районната избирателна комисия е взела решение да бъде преустановено машинното гласуване и да се премине към хартиени бюлетини. Останалите две машини са в 27 РИК Стара Загора и 13 РИК. Така общо неработещите машини стават 32 броя. Това съобщи зам.-председателят на Централната избирателна комисия Росица Матева, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Матева уточни, че най-сериозният проблем е констатиран при четеца на машините, като от 32 повредени, 11 са с подобен проблем, при който четецът на смарткартите не работи. Има проблеми и с принтерите. 

Зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов обясни, че 755 секции извън страната работят, като основният проблем там е неявяването на някои членове на изборни комисии. 

"Започна гласуването на западното крайбрежие на САЩ и Канада. Гласуването приключва в Азия, а след час затварят и избирателните секции в Турция и започва периодът, в който ще бъде особено важно ЦИК да обработи бързо пристигащите изборни книжа от секциите извън страната. Няма сведения за тежки нарушения извън страната. Общо регистрираните сигнали са 5 броя", посочи той. 

Нели СТАВРЕВА