Към 17:30 часа в Централната избирателна комисия са постъпили 7 жалби и 66 сигнала. Всички са обработени. Това съобщи зам.-председателят на ЦИК Росица Матева, предаде репортер на Агенция "Фокус". 

Голяма част от тях са свързани с нарушения в социалните мрежи. Има доста сигнали за нарушения от секционни избирателни комисии, като от подателите на сигналите за нарушение се смята това, че има опашка пред секционната избирателна комисия. Има и по-сериозни, че не се допускат наблюдатели в изборното помещение, но по всички сигнали се взема отношение и се прави всичко необходимо, за да се спазват правилата на Изборния кодекс, увери Матева. 

Зам.-председателят на ЦИК съобщи, че Комисията е установила нарушения от страна на три сайта, които са публикували предварителни изборни резултати. 

"Независимо от това, че на нашата интернет страница публикувахме и изпратихме два пъти до медиите съобщения с молба да не се публикуват предварително резултати от изборите, тъй като това е нарушение на Изборния кодекс, продължава това публикуване. Току-що ЦИК взе три решения, с които установи нарушения на интернет страниците на ПИК, Блиц и Дневник, затова, че публикуват предварителни резултати и отказват да бъдат свалени от интернет страниците тези резултати. Надявам се решението на ЦИК да бъде изпълнено", каза тя. 

Нели СТАВРЕВА