Организацията по изборния процес върви нормално. В страната има 11 845 секции. Това не е окончателният брой. 48 часа преди изборния ден ще се открият нови секции и броят ще се промени. Ще се използват 9 369 машини. Извън страната ще има 10 999 машини, каза заместник-председателят Росица Матева на брифинг на Централната избирателна комисия (ЦИК), предаде репортер на Агенция "Фокус"

От МВнР предлагат в няколко секционни избирателни комисии във Великобритания и Германия да се поставят по една и съответно по две устройства.

От ЦИК предупредиха, че изтича срокът за подаване на документи за гласуване по настоящ адрес и за избиратели, които са с увреждания. 

Кандидатите за народни представители са 5333 (1576 от тях са жени). В събота изтича срокът за подаване на документи за гласуване по настоящ адрес, както и за избиратели, които са с увреждания, за организиране на подвижна секционна комисия. След срока не могат да се подават повече заявления. Графиците за демогласуването са на страниците на отделните общини. Има 395 такива машини, а 12 са предоставени на политическите партии. 

От Комисията обявиха, че само една социологическа агенция ще следи разултатите от вота. 

"Една социологическа агенция ще следи изхода от изборите и това е " Алфа рисърч“. Девет неправителствени организации са се регистрирали да следят изборния процес". 

От ЦИК отговориха на медиите, че от Община Карлово не са подавали сигнал, че изборния ден не може да бъде проведен нормално.

Самуил ИВАНОВ