Българският фармацевтичен съюз (БФС) спази традицията, която води началото си от 2014 г. и отличи със стипендии изявени студенти по фармация в навечерието на светлите рождественски празници, съобщават от пресцентъра на съюза.

На деветата церемония по награждаването на студенти, образователно-квалификационна степен "магистър“ в професионално направление "Фармация" за 2022 година, Комисията за оценка на документите в БФС отличи шестима студенти с грамоти и годишни стипендии в размер на 1000 лева, и две стипендии по 500 лв.:

Невена Ченова, Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов", Варна,-5-ти курс

Алиме Джемадан, Медицински университет, София, 5-ти курс

Борис Стоянов, Медицински университет, София, 5-ти курс

Николета Чолакова, Медицински университет, Пловдив, 4-ти курс

Антонио Иванов, Медицински университет, София, 5-ти курс

Габриела Христова, Медицински университет, София, 5-ти курс

Стилиян Миляков, Медицински университет, Пловдив, 3-ти курс

Диана Петрова, Медицински университет, Пловдив.- 4-ти курс

 

Идеята за учредяването на награди на студенти по фармация принадлежи на магистър-фармацевт Венцислав Янчев и има за цел да насърчава и подпомага талантливи млади фармацевти в академичния и професионалния им път. БФС учреди фонд за дарения за стипендиите. За девет години общият брой на стипендиантите е 39. Инициативата е част от мисията на Българския фармацевтичен съюз да подпомага развитието на магистър-фармацевтите и това в най-голяма степен важи за бъдещите колеги – студентите.

Комисията за оценка на документите за кандидатстване за ежегодна стипендия на БФС всяка година прави сериозен подбор и оценява както успеха на кандидатите, така и участията им в международни и други фармацевтични форуми, техните научни интереси, участие в изследователски проекти и научни публикации.

Стипендиантите за 2022 година приеха грамотите и стипендиите като изключително признание за положения труд и отдаденост на университета и науката. Студентите ще продължат да работят в синхрон с мисията на БФС и така ще допринасят за развитието на съсловието на магистър-фармацевтите в България.