Днес в РИК - Варна коалиция "Български възход“ регистрира листата си във Варна за предстоящите избори на 2 октомври. Акцент в листата са млади хора и професионалисти в своята сфера.


"Профилът на листата е изключително балансиран и включва в себе си доказани експерти в различни области на обществения живот, млади хора. Имаме и няколко човека, които са изключително опитни, в пенсионна възраст, включително и двама полковника", заяви адв. Александър Николов, съобщиха от Коалиция "Български възход".

"Защо аз избрах да бъда водач на "Български възход"? Проведох разговори с генерал Янев по отношение текущите предизвикателства пред страната и след тези няколко разговора приех да поведа "Български възход" във Варненски избирателен район. Защото кризата се задълбочава, размерите й стават застрашителни. Ние от "Български възход" желаем българското семейство и доходите му да бъдат защитени. Защото считаме, че протестите не получиха справедливо представителство в предишния парламент. Трето. Защото считаме, че грешните управленски решения унищожават икономиката. И не на последно място, считаме, че кризата е възможност да излезем по-силни, но за това е необходимо качествено лидерство и правилни приоритети", посочи Николов.

"Аз съм готов да стана част от формацията и да участвам активно в структурирането на партията, което предстои след провеждането на изборите", уточни той.

"Към настоящия момент наш основен и единствен приоритет е участие в настоящата кампания с една цел - желаем да предизвикаме и да участваме в дебат по отношение на проблемите, предизвикателствата и възможностите пред страната. Вследствие на този дебат, който ние ще опитаме да проведем с останалите участници в изборите, резултатите ще покажат най-точно кой е заел адекватна позиция", заяви Александър Николов.

"Дълго време в публичното говорене за страната ни се говори под формата на "имало едно време". Затова с включването на млади хора в листата ние желаем да покажем, че фокусът и акцентът на нашата формация, е върху бъдещето. Лично аз участвам в тази листа на база на проведените от мен и ген. Янев разговори във връзка с текущата ситуация в страната, предизвикателствата и възможностите за пътищата, по които трябва да поемем. Основен фокус на разговорите падна върху проблемите и ситуацията във Варненска област", посочи той.

"В досегашното ми качество на заместник-областен управител на Варненска област, имам поглед върху голяма част от проблемите. Разговарял съм с хората, с хора от бизнеса, с хора от администрацията и аз на първо време поех ангажимент да помогна в частта с програмата, с която партия "Български възход" ще се яви на предстоящите избори и впоследствие преди няколко дни поех поканата да поведа формацията на вота за Варненски избирателен район", завърши адв. Александър Николов.