На 1 ноември в НДК бяха обявени наградите на десетото юбилейно Международно триенале на сценичния плакат - София 2022.

За пръв път носител на голямата награда е български автор. Това е художничката Люба Томова. Голямата награда "Златен плакат" - София, включва и статуетка, дело на известния български скулптор проф. Богомил Николов.

Двете равностойни награди и бронзови плакети отиват в двама от най-влиятелните майстори на световния плакат - Лекс Древински (Полша/Германия) и Мишел Буве (Франция), а наградата "Асен Старейшински" за млад автор е за Милош Деспетич от Босна и Херцеговина.

По повод на десетото триенале бяха възстановени две награда - тази на Димитровград, чийто носител стана  Наско Атанасов  и на Съюза на българските художници, връчена на Капка Кънева.

За пръв път е учредена награда за творчески дебют, която се присъжда от галерия и фондация "88 - Камен Попов" на младия български автор, все още студент в НХА - Георги Георгиев-Аршата.

Наградите са определени от авторитетно международно жури, чиито произведения могат да бъдат видени до 12 ноември в изложбената зала на СБХ "Райко Алексиев", ул. "Г. Раковски" 125.

Основната колекция на Триеналето и наградените творби са експонирани в НДК, където ще останат до 21 ноември (вход А3).

Програмата на Триеналето включва още изложбите: ПРАВО В ДЕСЕТКАТА (Национална галерия / Квадрат 500); ПАМЕТИ ПЛАКАТИ/ in memoriam в Галерия "88", "Двама ректори в една изложба ПЛАКАТИ" в Полския институт, както и няколко акции в градската среда.