Израел е прехванал повечето дронове и ракети, изстреляни от Иран, преди да стигнат територията на страната, съобщи говорителят на израелската армия Даниел Хагари.

Каква е ситуацията в Израел към момента разказва Рина Бакалова - председател на Българския културен център в страната. Тя е в Тел Авив.

"Цяла нощ бях в бомбоубещиже, беше напрегната нощ, защото не знаехме какво се случва. Израеслките власти искат да отговорят на удара. Надявам се Америка да не намеси и да не се стига до ескалация. За щастие няма жертви. Има едно пострадало дете бедуинче, което е в болница“, Обясни Бакалова пред bTV.

Според нея днес до 6-7 вечерта може би ще се възстановят и полетите.

По данни на израелските власти няколко ракети земя-земя са ударили техни територии, ранили са 10-годишно момиче в района на град Арад в пустинята Негев. Причинили са и леки щети във военен обект в южната част на страната.

Иранската държавна агенция ИРНА съобщава, че са нанесени "сериозни щети в най-голямата военновъздушна база в Негев“. Твърди се, че при атаката са били използвани крилати и балистични ракети.

От Иран към Израел снощи са изстреляни над 200 дрона, снаряди, балистични и крилати ракети.