Престъпната им схема е действала близо 5 години, преди те да бъдат арестувани за първи път през май 2021 г. При претърсване полицията е открила 750 000 паунда, натъпкани в куфари и чанти, както и голямо количество фалшиви финансови документи. 

Цветка Тодорова беше освободена предсрочно, защото е излежала повече от половината срок на присъдата си, след като през 2021 година се опитва да се прибере в България, което властите тук тълкуват като опит да избяга от правосъдието. В дома ѝ, по време на ареста ѝ, са открити малко над 14 000 паунда. А днес, вече на свобода, Цветка обяснява, че е виновна, но е станала част от схемата, помагайки на хора, и се страхува, защото хората смятат, че е получила над 10 милиона паунда, докато тя се издържа от пенсията и спестяванията на родителите си.

"Животът ми за един миг се преобърна на 360 градуса. За един миг след 5 май 2021 г. 

С голям трясък на вратата се изкрещя: "Полиция", на което аз отговорих: слизам, за да отворя. Докато сляза по стълбите, вече почти цепките на вратата се виждаха да я къртят. От там нататък, като нахлу една армия, пише, че 18 човека са били, но при мен мисля, че бяха повече. Комшиите ми казаха след това, че от началото до края на цялата улица е била заприщена. Три големи вана и три коли видях, колко още други е имало - не знам. Съдията ме попита, дали имам нещо напротив делото да е едно, защото става въпрос за един тип документи и държавата да го направи в едно. Аз се съгласих. Аз нямах нищо напротив, защото нямам нищо общо с тях, но за това съвпадение реших делото да е на едно. Но ако аз знаех, че така ще излезе, че ще ме водят като група, аз никога нямаше да се съглася делото да е в едно. Може би вината единствено щеше да излезе за мен, според свидетелите, които имах, че щеше да се докаже за мен, че аз не съм спечелила пари, аз не съм взела пари и аз не съм им направила фалшиви документи, не съм им дала фалшив адрес, фалшив паспорт, фалшиво джипи, абсолютно нищо фалшиво. Тези 54 милиона и то дори може да са повече, не са 54 - повече са, това не са взети от тези пет или още колко хора, които им правят документи, не знам. И не ме интересува - да бъда честна, но това са взети от повече от 6000 човека клейма. 

Чета в пресата, чета коментари, които хората разделят пет човека по 10,5 милиона - ми те защо са стояли там, аз съм готов да отида за тези пари 20 години да лежа и подобни неща. Аз не знам тези хора какво са спечелили, които бяха с мен на подсъдимата скамейка и не ме интересува. Всеки отговаря за себе си. Лично за мен, аз не съм спечелила нищо, аз не съм купила нищо, аз не съм пътувала никъде, аз изпитвам вече страх от всичко. Изпитвам страх да излезна нормално на улицата, за да не помислят хората, че имам пари, а всъщност аз дължа пари", разказа пред БНТ Цветка Тодорова.

Разследването по случая продължава и се очакват още разкрития по схемата, която няма аналог в Англия. В публикация на вестник "Таймс", посветена на случая, се посочва, че британската нация дължи благодарност и рицарско звание на сливенския инспектор Васил Панайотов, започнал разследването в България.