България и Дания ще задълбочат сътрудничеството си в областта на образованието. За това се договориха министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков и Н. Пр. г-н Йес Нилсен, извънреден и пълномощен посланик на Дания. По време на срещата между тях бяха обсъдени възможностите за съвместни инициативи за развитие на двустранните отношения при въвеждането на иновации в училищата, съобщиха от МОН.

"Нашият фокус е в българското училище не само да се въведат успешно технологиите, но да се съчетаят с личностното развитие на децата. Тук Дания има огромен опит. Затова за нас е важен обменът при квалификация на учители и между отделни училища“, каза министър Галин Цоков. Той подчерта, че от полза за учителите е да видят различен модел на работа, съвместно преподаване и възможности за различен начин на представяне на знания, като се постави фокус на изграждането на емоционални и социални умения у децата.

Посланик Нилсен подкрепи задълбочаването на сътрудничеството с България в областта на образованието и науката. Той подчерта, че българските учени са на много високо ниво и допълни, че Дания има добра съвместна работа със Софийския университет "Св. Климент Охридски“.