На 6 – 7 ноември 2022 г. в София ще се проведе официална среща на министрите на външните работи на държавите от Централноевропейската инициатива, която България председателства през настоящата година. Това съобщиха от Министерството на външните работи. Сред специалните гости на събитието ще бъдат Генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Матиас Корман, както и представители на Световната здравна организация, Организацията за черноморско икономическо сътрудничество, Европейската банка за възстановяване и развитие и Адриатическо-йонийската инициатива.

На 6 ноември министърът на външните работи Николай Милков ще бъде домакин на тържествена вечеря за ръководителите на делегациите на страните – членки на Инициативата и специалните гости в Националния исторически музей. МВнР ще предостави на медиите протоколни кадри от събитието.

На 7 ноември в резиденция "Бояна“ ще се състои срещата на външните министри на държавите от Инициативата. След края на пленарното заседание министър Милков, председателят на ЦЕИ Роберто Антонионе и държавният секретар на Молдова Владимир Кук ще дадат брифинг за представителите на медиите от 13:00 до 13:30 ч.