Без съмнение почти нищо не се случи във Варна, а и в цялата страна, през последните две години, а в последните седем месеца, в които имахме правителство на Кирил Петков, освен теглене на кредити и докарване на кризи - друго не ни се случи. Това заяви в интервю за Радио "Фокус" - Варна кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС в 3 МИР Бранимир Георгиев. Той допълни, че опонентите на ГЕРБ контрират темата с кризата, че високата инфлация е явление в цял свят, но това което не казват е, че инфлацията в България е два пъти по-висока, заради това че правителството "Петков" се е провалило в овладяването ѝ.

"Още миналото лято предупреждавахме за проблемите, които назряват и предлагахме мерки, за да не стигнем до тук, но никой не ни послуша. И инфлацията, която наблюдаваме сега, заедно с галопиращите цени на горива, електроенергия и стоките от първа необходимост е точно заради провала на правителството "Петков", което не се справи с кризите", категоричен бе Георгиев.

На въпрос, кои са най-важните проекти за Варна, които не се реализираха през изминалите две години Бранимир Георгиев открои няколко важни такива:

"Несъмнено най-важният не само за Варна, а и за целият регион е АМ "Хемус". Там готови пари, над 1 млрд., бяха заделени в специална сметка, за да може този обект да бъде завършен до 2024-а година - бяха отклонени, работата по АМ "Хемус" беше спряна и сега довършването на този инфраструктурен проект ще се забави поне с две години, а отделно на това ще бъде и оскъпен. Въпреки това, правителството на ГЕРБ ще довърши магистралата, не само защото тя е важна за варненци, но е важна за редица сектори - бизнес, туризъм и за развитието на региона в цялост.

Друг много важен проект е изграждането на АМ "Черно море", защото когато двете магистрали, са готови тогава вече можем да говорим по любимата тема на нашите опоненти втори мост на Варненското езеро", коментира още Георгиев.

Други важни проекти, които кандидатът за народен представител открои и които са били спрени с гласове на варненски депутати - опоненти на ГЕРБ, са разширението на бул. "Цар Освободител".

"Варненци заслужават нови и модерни булеварди, какъвто е бул. " Левски", но средствата бяха спрени. Друг важен за Варна проект е леката железница, която се предвижда. Тя ще свързва летището с центъра на града, Индустриалната зона и курортните комплекси. Това ще се отрази изключително благоприятно за развитието на града", категоричен бе Бранимир Георгиев.

В заключение той апелира да се гласува за ГЕРБ защото:

"Без съмнение апатия е обзела голяма част от обществото и това е нормално, защото отиваме за четвърти път на избори, за по-малко от 2 години. Аз обаче призовавам хората на 2 октомври да направят трезвен избор и да преценят, какво се е случило през последната година и половина, по време на управлението на Кирил Петков и дали искат т.нар. промяна да продължи, или искат стабилност и сигурност, защото в ГЕРБ за 12 години знаем как да се справяме с кризите", категоричен бе Георгиев.

Десислава ВАСИЛЕВА