Депутатът от ПГ на ГЕРБ/СДС от 47-то Народно събрание Бранимир Балачев подаде сигнал в Окръжна прокуратура - Варна за извършени нарушения в Областна управа град Варна. Това съобщиха от пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна. Адвокат Балачев настоява за проверка на бившият областен управител Благомир Коцев –дали е сключил договор срещу 10 000 лева месечно с частна адвокатска кантора при наличие на цял правен отдел в администрацията, която ръководи.

Следва да се има предвид, че същата кантора е обслужвала и частни фирми на Коцев. Има ли конфликт на интереси и разхищаване на държавни средства, се посочва още в сигнала.

Окръжна прокуратура да провери дали от сметката на Областна управа се плаща във Фейсбук за реклама на фамилния комплекс "Хоризонт", ползва ли заведението държавни терени в близост до него и какви наемни цени плаща за това.

Поставен е въпросът дали служители на частния комплекс "Хоризонт" са назначавани на работа в Областна администрация във Варна и нарушен ли е ЗДС. Настоява се да бъдат проверени разпоредителните сделки в Областна управа /наеми, замени, продажби/ за периода от 1.02.2022 г. до 1.08.2022 г.при управлението на Благомир Коцев и дали има извършени нарушения при тяхното осъществяване.