Божков вече няма да е под домашен арест, наложиха му парична гаранция от 130 000 лв., предаде репортер на "Фокус".

Софийски градски съд измени мярката на Васил Божков от "домашен арест" на "парична гаранция" в размер на 130 000 лв. Според съда изминалият 8-месечен период, когато бизнесменът е бил с мярка "домашен арест" трябва да се вземе предвид. "Желанието ми за промяна на мярката не е свързано с изборите, а с продължителността на мярката - 8-месеца домашен арест", каза Божков пред журналисти. "Искам дебат с Пеевски и Борисов", каза още бизнесменът.

Според съдебния състав до момента не е констатирано обвиняемият Божков да е нарушавал закона докато са траели процесуално-следствени действия. Съдебният състав уточни, че няма опасност Божков да се укрие. Бизнесменът е напускал адреса само с разрешение, "не се наблюдава злоупотреба", уточни СГС. Според съда продължаване на мярката би било "неоправдана процесуална репресия".

Делото за изменение на мярката на бизнесмена Васил Божков премина при голям медиен интерес. В залата присъстваха и поддръжници на Божков от неговото политическо движение "Център". Прокурор беше Ангел Кънев, а защитата на Божков водеше Георги Гатев.